Mexico Cityjem prošetalo 293 'Beatlesa'

Glavni meksički grad Mexico City u subotu je ispunilo nekoliko stotina obožavatelja "The Beatlesea" koji su pokušali oboriti Guinnessov rekord u broju okupljenih i prerušenih u članove nekad najpopularnije britanske grupe.

Povorka od 293 muškaraca i žena obučenih u članove britanskog benda kretala se gradom uz stihove pjesme Let It Be, jedne od najpoznatijih pjesama The Beatlesa. Ovaj zabavni događaj privukao je veliku pažnju građana i javnosti, a kroz mjesec dana očekuje se potvrda iz Guinnessove knjige rekorda.

Prema mnogima Beatlesi iz britanskog Liverpoola najuspješniji su glazbeni sastav u povijesti rock glazbe te najpopularniji sastav pop glazbe svih vremena. Članovi grupe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr tijekom 1960-ih prodali su milijardu ploča i kazeta širom svijeta čime su se upisali u glazbenu povijest.

Njihova sjajna karijera završena je 1970. godine nakon čega svi članovi započinju solo karijere. Ljubitelji njihove glazbe godinama kasnije vjerovali su kako će se slavni Beatlesi ponovno okupiti na posljednjoj turneji, ali ta nada prekinuta je 1980. godine ubojstvom Lennona. Usprkos tomu, pjesme Beatlesa još uvijek se rado slušaju širom svijeta.