Lana Jurčević i Ana Majhenić pobjednice prve emisije 'Ja to mogu'

U samo sedam dana pjevačica Lana Jurčević i glumica Ana Majhenić svladale su beatbox i osvojile gledatelje Hrvatske televizije (HRT – HTV), koji su ih telefonskim glasovanjem proglasili najzabavnijima u večerašnjoj prvoj emisiji zabavno-glazbenoga showa Ja to mogu.

Lana i Ana osvojile su po 4 boda i podijelile prvo mjesto na ljestvici od osmero poznatih koji sudjeluju u showu. Drugo mjesto i po 3 boda osvojili su glumac Slavko Sobin i pjevač Marko Tolja izvedbom akrobacije u prstenu, treće mjesto i po dva boda radijska voditeljica Tamara Loos i plesni sudac Davor Bilman iluzionističkim nastupom, a na začelju su s po jednim bodom voditelj Ivan Vukušić i manekenka Jelena Glišić s plesnom točkom. Pred svima je novi izazov za koji su se odlučili u večerašnjoj emisiji, a zahtjevne probe započinju već sutra.

Više fotografija pogledajte na našoj facebook stranici HRTvijesti (morate se prijaviti na društvenu mrežu):
Večer su otvorili manekenka Jelena Glišić i voditelj Ivan Vukušić plesnom točkom koju su vježbali s ekipom Atomic Dance Factoryja te dočarali kabaretsku atmosferu uz gangster rap i prikupili prilično dobre komentare kolega. Bili su zadovoljni nastupom u kojemu je Ivanu bilo najteže ostati ozbiljan, a Jeleni je bila želja zaplesati jer nema nikakvih plesnih iskustava.  Njihov je nastup pohvalila pjevačica Lana Jurčević uz napomenu da bi u rječniku pod natuknicom ljupka trebalo pisati: Jelena Glišić.   Ana Majhenić posebno je pohvalila Ivanovu glumačku stranu, koju je otkrio tijekom izvedbe. Posebno se očekivao komentar plesnoga suca Davora Bilmana, koji je kazao da zna koliko je ponavljanja potrebno da bi se izvela takva točka te da mu se čini da su Jelena i Ivan vježbali već puno prije emisije.  „Što se Jelene tiče, nema više potrebe za statičnim izvlačenjem lota”, zaključio je Davor.

Da se u sedam dana može svladati jedan od nevjerojatnih iluzionističkih trikova, pokazali su Tamara Loos i plesni sudac showa Zvijezde plešu Davor Bilman. Publika je s nevjericom gledala kako Tamara ulazi u kutiju kroz koju Davor provlači elemente i mačeve, a potom ju i preklopi. Kao pomoćnik u točki sudjelovao je i ponosni mentor iluzionist Luka Vidović, a kad je Tamara izišla iz kutije, pljesak se prolomio studijem HRT-a. „Malo rizika i adrenalina nikad ne škodi”, kazala je Tamara, a voditeljica showa Barbara Kolar pokušala je od Davora Bilmana doznati kako se radi taj trik. Uz oštar pogled Luke Vidovića kazao je da tu tajnu mora čuvati cijeloga života  te dometnuo je da je Tamara imala zadatak mnogo teži od njegova. „Eh, da mi je bila ova kutija dok sam Tamari bio mentor u showu Zvijezde pjevaju da ju malo zatvorim i da ne priča stalno”, kazao je komentirajući nastup pjevač Marko Tolja.  „Bili ste jako uvjerljivi, tako da možete u kriznim danima puniti džepove izvodeći ovaj trik”, kazala je Lana Jurčević. I Tolja i Jurčević su bili sudionici showa Zvijezde plešu i bilo im je žao što ne mogu naći nijednu zamjerku Bilmanovu nastupu u ovoj jedinstvenoj prilici u kojoj ga ocjenjuju.

Ritam i glazba s pomoću glasa i mikrofona – ili beatbox – zapali su Lanu Jurčević i Anu Majhenić. Svoj su nastup izvele s Marijanom Gačićem – jednim od najpopularnijih hrvatskih beatboxera. Komentirajući nastup Ana je kazala da se zatekla kako kod kuće pokušava imitirati sve zvukove koje čuje, a Lana da joj je beatbox oduvijek predivan i da ga je silno željela isprobati sve dok nije stigla na prvu probu i shvatila koliko je kompliciran. Ivan Vukušić ocijenio je njihov nastup svjetskim te rekao da je ljubomoran što njega nije zapala ta točka. Jelena Glišić potvrdila je da je to što su Lana i Ana izvele jako komplicirano iako je naoko vrlo jednostavno.

Najzahtjevniju točku imali su glumac Slavko Sobin i pjevač Marko Tolja, koji su pokazali koliko je teško, odnosno nemoguće, u sedam dana svladati vještinu akrobacije u prstenu, čemu ih je poučavao majstor cyr wheela Željko Hajsok, koji je i tijekom njihova nastupa pokazao kako akrobacija treba izgledati. Slavko je kazao da je na probama triput uspio slučajno zavrtjeti prsten i da se nadao da će mu to uspjeti i večeras, no nije. „Ja sam znao da će se sigurno zavrtjeti, ali – janjac, i to ako preživimo ovu točku”, kazao je Marko.  Tamara Loos ocijenila je da je nastup šarmantnim i zabavnim te pohvalila što je  mentor Hajsok pokazao kako je sve trebalo izgledati. Davor Bilman je pak pohvalio kostime.

Nakon što su pokazali što sve mogu (ili ne mogu) svladati u samo sedam dana, natjecatelji su odabirali svoje točke za sljedeću subotu. Činili su to s pomoću interaktivnih stepenica, pri čemu  natjecatelj koji prvi stane na najvišu stepenicu potvrđuje svoj odabir određene vještine i stječe pravo izabrati s kim će je u paru izvesti.

Hrabrost da se suoči s tehniciranjem nogometnom loptom imao je Ivan Vukušić i na leđima do četvrte stepenice odmah poveo i Tamaru Loos da mu bude par. Pokaznu točku izveo je Miran Pirner,  koji je prije pet godina bio prvak Hrvatske i predstavljao Hrvatsku na Svjetskome prvenstvu u tehniciranju. „Vukušić je krenuo samouvjereno, pa sam krenula s njim – računam da će on obaviti većinu posla, pa će naš par dobro proći”, kazala je Tamara. Ivan je oduševljen izazovom, a i odmah je na sceni pokazao nekoliko spretnih tehniciranja.

Plesači showa Ples sa zvijezdama pod vodstvom Hrvoja Kraševca izveli su atraktivnu sambu, a najbrža na četvrtoj stepenici – stepenici odabira – bila je Jelena Glišić. Sljedeće će subote zaplesati u paru s Anom, koja se također borila za tu točku. Do iduće subote Jelena i Ana svladat će sambu, a publiku su uvjeravale da upravo to i mogu.

Zoran Vukić i žongleri skupine Antuntun oduševili su natjecatelje i gledatelje atraktivnim nastupom, a hrabrost da se suoči sa sedmodnevnim svladavanjem žongliranja iskazao je penjući se stepenicama Marko Tolja, kojega je na četvrtu stepenicu pogurao Slavko Sobin. Marko je odmah kazao da to zapravo ne može jer je već pokušavao te da ga je Slavko gurnuo prema odabiru. Za para u žongliranju je izabrao Lanu Jurčević. Bit će zanimljivo sljedeće subote gledati gdje će završiti čunjevi i loptice u izravnome prijenosu točke žongliranja Lane i Marka. 

Za posljednju pokaznu točku večerašnje emisije tako su bez prava izbora ostali Davor Bilman i Slavko Sobin, koji su potpuno šokirano gledali ples oko štange u izvedbi Morane Gatolin. Zahtjevan i atraktivan nastup oskudno odjevene plesačice izazov je koji će za subotnji show uvježbati i u još ne znamo kakvome kostimu prikazati Davor i Slavko. „Kad se pojavila, mislio sam – kazalište sjena”, kazao je Slavko, a Davor dometnuo kako je to oduvijek želio. Mama me sigurno neće doći gledati idući put, kazao je Slavko. 

Proglašenjem rezultata završila je prva emisija   jedinstvenoga i originalnoga tjednog formata Ja to mogu, koji  spaja poznate osobe i show otkrivanja talenata. Do sljedeće subote pojedinosti o showu možete pratiti na mrežnim stranicama jatomogu.hrt.hr te na društvenim mrežama.