Glasujte i vi da Zagreb bude najbolje odredište za božićne blagdane

Zagreb je nedavno nominiran za jedan od najboljih gradova koje valja posjetiti za vrijeme Adventa.

Portal 'European Best Destinations' uvrstio je glavni grad Hrvatske u izbor najboljih odredišta za božićne blagdane u Europi za 2015. godinu, s pozivnicom turistima da dođu i uvjere se zašto je u glavnom gradu Hrvatske u vrijeme adventa sve više turista. U izboru je pedesetak destinacija, a najbolje među njima glasovanjem putem društvenih mreža biraju putnici.

Zagreb se na tom popisu nalazi s razlogom, jer se na portalu navodi kako u vrijeme Došašća glavni grad Hrvatske živi u posebnom ozračju i jednostavno ga se mora doživjeti. Tih dana na mnogim se trgovima i ulicama pjeva, pleše, zabavlja s obitelji ili prijateljima, uživa u tradicionalnim delicijama na otvorenom ili tematski osmišljenim programima vraća u prošlost, navodi portal. 

Ukoliko želite glasovati za najbolja odredišta koja treba posjetiti za vrijeme Adventa, to možete učiniti na linku European Best Destinations


Paljenjem blagdanske rasvjete i bogatim programom počela manifestacija Advent u Zagrebu

Početak Došašća i ove je godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na fontani Manduševac na glavnom zagrebačkom trgu. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava otvoren je svečanim koncertom, a nakon otvaranja Ledenog parka u parku Zrinjevac počeo će program Adventa na Zrinjevcu, u sklopu kojega je upaljeno nekoliko tisuća lampica.

Na glavnom zagrebačkom trgu na otvorenoj pozornici održavat će se svakodnevno najrazličitiji programi, od dječjih priredaba, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata. Više o programu možete doznati na linku Advent u Zagrebu

Od ove blagdanske manifestacije organizatori očekuju da će dodatno porasti turistički promet s kojim bi Zagreb ovu već sada rekordnu godinu mogao završiti s više od milijun turističkih dolazaka.Ledeni park na Trgu kralja Tomislava otvoren je svečanim koncertom, a ekipa emisije 'Život je lijep' uoči otvorenja posjetila je klizalište na Tomislavcu.