'Zajedno, ali sam, ili tako je govorio Arsen Dedić'

'Zajedno, ali sam, ili tako je govorio Arsen Dedić', knjiga je koja otkriva razmišljanja i stajališta, izjave legende hrvatske glazbe koja nas je napustila prije malo više od 100 dana. Knjiga koprivničkog novinara i publicista Mladena Pavkovića predstavljena je uz obilježavanje Dana Matice hrvatske.

Svi smo mi brodovi u boci: imamo puna jedra, a plovidba nije moguća - samo je jedna od izjava Arsena Dedića zabilježena u knjizi koja je nastajala nekoliko godina.

Mnogi su govorili o Arsenu pa mi je sinula ideja kako bih trebao objaviti što je govorio o svijetu oko sebe, kaže autor. Ističe kako mu je legendarni glazbenik pomagao u pripremi knjige i čekali su trenutak kada će je objaviti.

Arsen Dedić se otvorio u ovoj knjizi i Arsen Dedić je ovdje jedna iskrena ličnost, dakle čovjek koji i daje savjete pa smo se mi - Arsen i ja znali šaliti da je to na određeni način neka estradna, ako možemo tako reći pod navodnicima naravno, biblija, kaže autor knjige, novinar i publicist Mladen Pavković.

Autor ističe kako je legendarni umjetnik  zaslužio titulu akademika. Knjigu je objavio ogranak Matice hrvatske u Koprivnici.

Kako je u predgovoru naglasila književnica Božica Jelušić, u vrijeme kada je sve potrošeno, jeftino i prolazno, razmišljanja i riječi Arsena Dedića svjedoče o bogatom javnom i unutarnjem životu.