Izjava članice HRID-a i zastupnice MOST-a Irene Petrijevčanin Vuksanović

Izjavu članice HRID-a i zastupnice MOST-a Irene Petrijevčanin Vuksanović donosimo u cijelosti.

U udruzi Hrid sam od njezina osnutka i cijela lista mosta nezavisnih lista za 1. izbornu jedinicu, izuzev 14. mjesta na kojem je bio Nikola Grmoja, sačinjena je od članova Udruge. Kao takvi smo se priključili Mostu nezavisnih lista. Sve nas je povezala želja i snažna volja za reformama i to su birači prepoznali. Zato svatko od nas, polazim prvenstveno od sebe, mora biti odgovoran prema građanima. Moram reći da mi zato osobno nije drago ovo što se događa zadnjih tjedana. Umjesto da su u prvom planu mjere koje treba provesti za boljitak Hrvatske te čestita i plemenita ideja kako pomoći da Hrvatskoj krene bolje, svi pišu o razilaženju Drage Prgometa i Bože Petrova.

Budimo krajnje objektivni, pa stalno netko s nekim razgovara bez da to svi znaju i je li onda vrijede pravila za sve ili nema pravila?! S jedne strane je netko izbačen iz Nacionalnog vijeća mosta dok s druge strane to tijelo nema akte na temelju kojih djeluje. U najmanju ruku odgovornost je obostrana i trebalo se prethodno razgovarati. Ja sam nažalost za sve saznala iz medija.

Moje osobno mišljenje koje sam već i rekla pred kolegama je da je Drago Prgomet trebao dobiti priliku za razgovor prije izbacivanja iz Nacionalnog vijeća Mosta. Nije rijetko da se i unutar iste obitelji često dogode razmimoilaženja i neslaganja pa čemu onda ovakva histerija. Znam da se nitko od nas nije odrekao te čestite i plemenite ideje o pokretanju Hrvatske prema boljitku, zato sam se i uključila u sve ovo s 37 godina. Isljučivo radi toga. To neka nitko ne zaboravi. Osobno mi je žao zbog nekih poteza jer smo svi involvirani i svi ispaštamo a itekako je jasno da ni građanima ovo nije ugodno gledati.

Jučer sam bila član pregovaračke grupe za znanost i obrazovanje koju je vodila kolegica Rusak i zadovoljna sam da smo obavili dobar posao jer to je ono s čim se trebamo baviti. To je ispravan put i sad čekamo da se ove dvije stranke očituju pisanim putem o našim zahtjevima. Što će dalje biti trebalo bi se odlučiti jedinim ispravnim načinom a to je po meni samo glasovanje.