Počela istarska gastro invazija na Zagreb

Počela je serija gastronomskih invazija hrvatskih regija na metropolu, a vinari i kulinari našeg najvećeg poluotoka prvi su se pripremili i odvažili za osvajanje Zagrepčana.

U ovom neuobičajenom desantu, vojska sačinjena od uglednih maslinara, vinara, ribara i mesara kao i lokalnih proizvođača sira, meda i rakije, 'purgerima' planira dočarati svu raznolikost istarske gastronomije. Cijeli će tjedan, zaključno s petkom, neki od najboljih istarskih chefova u suradnji s lokalnim kuharima, zagrebačkim gurmanima predstaviti neka od najpoznatijih istarskih jela.

Osim poznate pašte, Zagrepčani će dobiti priliku kušati i brojne druge tradicionalne specijalitete: svježe i marinirane kamenice, skutu, sireve, fritaju, žgvacet, brudet i još mnogo toga. Osim starinskim, gostit će se i modernim istarskim delicijama kao što je tartar od lista i škampa.

Više o istarskim gastro napadačima pogledajte u prilogu Mare Modrić.