Hitovi 'Most špijuna' i 'Nerazuman čovjek' u hrvatskim kinima

Dok se danas u međunarodnim odnosima sve više govori o novom Hladnom ratu, izvorno je hladnoratovsko razdoblje na svom vrhuncu bilo tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

U te nas godine vraća novi film u hrvatskim kinima. To je povijesna drama s elementima trilera 'Most špijuna'. Riječ je o rekonstrukciji stvarnih događaja o rušenju američkog špijunskog zrakoplova U-2 iznad sovjetskog teritorija 1960. 'Most špijuna' je s pravom dobio najviše ocjene jer je u pitanju napeta i izvrsno odglumljena drama.

U kinima možete pogledati i novi film još jednog poznatog redatelja. To je Woody Allen koji se ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu predstavio netipičnim spojem kriminalističke i humorne drame. Film 'Nerazuman čovjek' pritom je novo Allenovo iščitavanje klasika 'Zločin i kazna' Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

Na kraju, ne propustite jedan film u programu Hrvatske radiotelevizije. To je drama 'Ju Dou', jedan od prvih radova redatelja Zhanga Yimoua. Film je snimljen 1990., a tek je naknadno dobio dopuštenje kineskih vlasti za prikazivanje. Riječ je prvom naslovu kineske kinematografije nominiranom za Oscara, a pogledajte ga 28. studenog na Trećem programu Hrvatske televizije.