Za broncu nikad nije kasno

Ženski veteranski košarkaški klub Zagreb osvojio je brončanu medalju na Svjetskom veteranskom prvenstvu FIMBA održanom u Orlandu na Floridi (SAD) od 21. do  31.  kolovoza u skupini '35+'.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovale su Marina Mikulić, Lucija Buntić Škorić, Marina Ribar i Vanja Petrović te su govorile o svom iskustvu.

Novac za odlazak na Svjetsko veteransko prvenstvo u Orlandu prikupljale su potkraj prošle godina kod nas još pomalo neuobičajenim putem. Složile su se i izdale kalendar za 2015. koji se uspješno prodavao i tako uz sponzore skupile dovoljno sredstava za put u Orlando. Na natjecanju je sudjelovalo oko 2000 natjecateljica. Naše veteranke igrale su u skupini 35+ s Portorikom, Kostarikom, Češkom, Estonijom i Panamom.

Uspjehom na Prvenstvu vjeruju da su na neki način svima zahvalili na potpori koju su im pružili.

Ženski veteranski košarkaški klub Zagreb nastao je prije 30-ak godina na inicijativu naše svjetski poznate košarkašice Ružice Meglej Rimac. Danas imaju dvadesetak aktivnih članica različitih profesija, a u dobi su između 35 i 63 godine, jedna od njih navršila je 67. Druge obveze i godine nisu im zapreka da redovito treniraju, natječu se na svjetskim i europskim prvenstvima i osvajaju odličja.