Puzzle od kojih stvarate što god poželite

Dokle god ti je duh mlad - mlad si bez obzira na broj godina. Zna to dobro likovna umjetnica i dizajnerica Margareta Lekić, koja je osmislila prilično neuobičajenu didaktičku igru: puzzle od kojih stvarate što god vam padne na um i pođe za rukom.
 
Oduvijek je željela raditi igračke, prije dvije godine napravila je osnovni oblik, a sad imam punu bilježnicu kojekakvih igračaka i puzzli jer sam oduvijek prvenstveno bila luda za puzzlama i eto mic po mic nastale su ove puzzle, kaže Margareta.
 
Sastoje se od pet setova. U jednom su borovi, u drugom planine pa drveće, kuće te kuća i borovi. Tu je i nacrt kako ih slagati, ali uglavnom se pokaže da mašta igrača ne poznaje granice ni ograničenja. Nastajale su tako od njih i kule, i roboti...  Uostalom te igračke puzzle i jesu svojevrsni građevinski geometrijski oblici.
 
Svrha ovih edukativnih igračaka je da djeca razvijaju motoriku, vizualnu percepciju, kreativnost, uče osnovne boje i oblike , objašnjava dizajnerica. Nisu od čokolade, ali ako ih djeca i stave u usta, nema straha, jer rađene su od lipovog drveta i bojane ekološkim bojama, namijenjenim za dječje igračke.
 
Prvotno je zamislila da igračka bude za djecu od 2-10 godina, ali tražila je mišljenje stručnjaka - od edukatora do defektologa i psihologa. A igrali su se u vrtićima, školama i igraonicama  i još jednom se potvrdilo da za igranje ne postoje dobne granice, čak i bebe. 
 
To i ne čudi, jer pomoću ovakvih puzzli te malo kreativnosti, spretnosti i koncentracije  možemo izgraditi dvorac, biti na planini, u šumi - pa tako barem u igri izgraditi svoj savršeni svijet.