American Music Awards: slavili One Direction i Taylor Swift

Britanska skupina One Direction i pjevačica Taylor Swift dobitnici su najvažnijih nagrada na nedjeljnoj dodjeli American Music Awards na kojoj je više glazbenika odalo počast žrtvama atentata izvedenih 13. studenoga u Parizu.


Bend One Direction dobio je nagradu za umjetnika godine drugu godinu zaredom, a za svoj Made In The A.M i nagradu za najomiljeniji pop/rock album, treću godinu zaredom.


Apsolutno je nevjerojatno dobiti tu nagradu dvije godine zaredom, kazao je član benda Louis Tomlinson.


Taylor Swift, koja nije bila nazočna, u večer je krenula sa šest nominacija a dobila je tri nagrade - među ostalima za pjesmu godine Blank Space, te za najomiljeniji pop/rock album.


Nicki Minaj dobila je dvije nagrade u glavnim kategorijama rap/hip hopa, a najboljim soundtrackom proglašen je Pitch Perfect 2. Za novog umjetnika godine proglašen je Sam Hunt.


Glumac i glazbenik Jared Leto na dirljiv se način prisjetio žrtava napada u Parizu, posebno onih 89 koji su poginuli na koncertu u Bataclanu gdje su on i njegov bend 30 Seconds to Mars održali ranije ove godine, kako je rekao, divan i miran koncert.  Danas odajemo počast žrtvama nezamislivog nasilja u Parizu i širom svijeta, rekao je.


Francusko-kanadska zvijezda Celine Dion za žrtve napada otpjevala je Himnu ljubavi Edith Piaf.