Hrvatica Marina Orsag među prvih deset svjetskih komičara

Marina Orsag pobijedila je na Jokenation natjecanju za Kontinentalnu Europu i Rusiju i time ušla u prvih deset komičara svijeta. Jokenation natjecanje koje organizira Monterux Comedy Festival počelo je u srpnju ove godine.

Preko 2000 komičara prijavilo se u svakoj od regija, nakon čega je žiri iz svake odabrao 20 polufinalista. Zatim je glasovanjem publike i žirija odabrano osam finalista među kojima se žiri odlučio za jednog koji će na velikom festivalu u Montreuxu te kasnije na svjetskoj turneji predstavljati svoju regiju. Za kontinentalnu Europu i Rusiju žiri je odabrao Marinu Orsag.

Marina Orsag osnivačica je stand-up scene u Hrvatskoj. Pokretačica je open mic natjecanja za nove nade stand-up scene i njhova mentorica te organizatorica brojnih festivala. S više od 1800 odrađenih nastupa u desetogodišnjoj karijeri,  komičarka je s najdužim stažem na ovim prostorima, a ulazak među Jokenation komičare kruna je njezina dosadašnjeg rada.

Još uvijek sam u šoku i mislim da me trema počela prat odkad sam primila tu vijest. Onak iz cijele kontinentalne Europe i Rusije, žiri je odabrao mene? Pa ne vjerujem, zakon! Jedva čekam polazak i upoznavanje cijele te ekipe i iskustvo i jooooj. I tak. Sad me čeka priprema i maltretiranje prijatelja i prijateljica pričanjem na engleskom da se ufuram i onda put i sir i čokolada i smijalica, rekla je nakon objave pobjednika.

Nastup Marine Orsag na rasporedu je 4. prosinca u Stravinski Auditoriumu u Montreuxu, i to uz Ambasadora regije Igora Meersona te ostalih četvero finalista s engleskog govornog područja i njihovih ambasadora.