David Bowie najavio izlazak novog albuma 'Blackstar'

Britanski rock glazbenik David Bowie najavio je izlazak novog albuma pod nazivom 'Blackstar' koji bi svjetlo dana trebao ugledati na glazbenikov 69. rođendan, 8. siječnja iduće godine, prenosi časopis 'Mojo'.

Istoimeni singl izaći će 20. studenoga te, kako se ističe na službenoj stranici pjevača, nije dio Davidovog kazališnog projekta 'Lazarus' kako su neki mediji ranije nagađali. Desetominutni singl 'Blackstar' tematska je pjesma nove kriminalističke drame 'The Last Panthers', a uskoro će ga se moći čuti u cijelosti.

Dugogodišnji Bowiejev producent Tony Visconti u intervjuu za novi broj 'Mojoa' opisao je album kao nešto svježe što dolazi iz drugačijeg svemira. Kazao je da se pristup 'Blackstaru' razlikuje od pristupa albumu prethodniku iz 2013. 'The Next Day'. The Next Day je počeo isprobavati nešto novo, no u njega se uvuklo nešto staro. Na ovom albumu nije tako, komentirao je Visconti.

Za 'Blackstarovu' avanturističku vibru, prožetu jazzom i intenzitetom rocka zaslužan je sastav mladih glazbenika koje je Bowie okupio u periodu od siječnja do svibnja ove godine. Jezgru sastava čine saksofonist Donnyja McCaslin, gitarist Ben Monder, bubnjar Mark Guiliana, basist Tim Lefebvre i klavijaturist Jason Lindner. 

Da smo koristili Davidove bivše glazbenike to bi bili rockeri koji sviraju jazz. No imati jazziste koji sviraju rock mijenja stvari. Njihov pristup glazbi bio je tako osvježavajuć da sam se veselio svaki dan u studiju,
dodao je Visconti. Prethodni album 'The Next Day' objavljen prije tri godine na glazbenikov 66. rođendan debitirao je na broju jedan u Velikoj Britaniji.