'Crvenkapica' u Zagrebačkom kazalištu lutaka

U Zagrebačkom kazalištu lutaka će se u petak u 19 sati, održati premijera predstave 'Crvenkapica', nastale prema poznatoj bajci braće Grimm. Režiju potpisuje Leo Katunarić, a dramatizaciju Željka Udovičić.

Uoči pretpremijere, danas u 18 satii, s redateljem Katunarićem te glumcima Matijom Prskalo (Crvenkapica) i Jankom Popovićem Volarićem (Vuk) za Dobro jutro razgovarala je Marina Medved Pulić.

Leo Katunarić, redatelj ove suvremene, a opet klasične Crvenkapice prvu puta radi u kazalištu lutaka i zbog toga je baš uzbuđen i veseli se predstavi jer je radio s dobrim glumcima od kojih s nekim gotovo da nije surađivao od Akademije. Ovo mu je prvi lutkarski izazov, a u realizaciju je imao i, kako kaže, odličnu podršku u kazalištu – i upravu i tehniku koja mu je pomogla da njegov mini spektakl zaživi.

Dobro znana priča o Crvenkapici je sačuvana, a redatelj Katunarić je ukratko opisuje kao priču o djevojčici koja se želi prerano osamostaliti, zavedu je na krivi puta, na kraju se vrati na pravi. Crvenkapica – Matija Prskalo vjeruje da je ovo avantura u kojoj će djeca uživati baš kao što izvođači uživaju. Rad s lutkama je naporan, ali pruža veliko veselje i zabavu. Janko Popović Volarić – Vuk kaže da svi mogu naći sličnosti s likovima iz bajke, pa i s onim zločestim.