Pet gradova u borbi za 23. glazbenu nagradu Porin

Bliži se 23. dodjela nagrade Porin, a djelatnici glazbene industrije već su krenuli s prijavama. Pet je gradova u borbi za domaćinstvo Porina - Split, Poreč, Opatija, Zagreb i Osijek.

Ovogodišnji Porin održan je u splitskoj Areni Spaladium, a grad Split pokazao se kao sjajan domaćin i partner u organizaciji glazbenoga i televizijskog spektakla. Splitski Porin bio je poseban po mnogo čemu. U dvorani je u glazbenom spektaklu uživalo gotovo 5500 gledatelja, a sam događaj pratila je, do sada, najveća medijska kampanja.

Izvjesno je da će dodjela glazbene nagrade svakako oživiti proljetnu turističku sezonu, a svakodnevni događaji unaprijediti društveni život gradu domaćinu. No koji će to grad biti još se ne zna. U igri su Poreč, Opatija, Zagreb, Osijek i Split.


Split je bio sjajan domaćin (Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL)

Svaki od njih ima svoje prednosti. Poreč je primjerice grad s velikom tradicijom organizacije sportskih događanja. Tu su dvorana Žatika i resursi turističkog diva Plave lagune. Glazbena tradicija Opatije je najdulja, a pokraj atraktivnog smještaja imaju i novu dvoranu. Zagreb je, naravno, glavni grad i njegovo je pozicioniranje jasno, dok Osijek kao kandidat za europsku prijestolnicu kulture vapi za događajima i oživljavanjem dvorane u Gradskom vrtu.

Kandidatura Splita, koju su mediji u međuvremenu nepravedno otpisali, ponovno se vratila na velika vrata. To je prije svega zasluga gradskih otaca jer su svjesni važnosti Porina za otvaranje predsezone, koja je ove godine bila najuspješnija ikad. U svakom slučaju, rezultat će se znati uskoro.

Prijava izdanja za ukupno 35 kategorija nadolazećeg Porina trajat će do 8. prosinca 2015., a odnosi se na radove objavljene u prvih 11 mjeseci 2015., dok će se izdanja objavljena tijekom prosinca moći prijaviti sve do 8. siječnja 2016. godine.