Akcijom 'Pula čita' promoviran 21. Sa(n)jam knjige

Ususret predstojećem Sajmu knjige, organizatori pulskog festivala pokrenuli su akciju "Pula čita", koja je osmišljena kako bi promovirala 21. Sa(n)jam knjige u Istri, ali i predstavila poziv na čitanje na javnim mjestima, priopćeno je iz Sajma knjige u Istri. 

Sajam je tako u gradske autobuse Pulaprometa postavio svojevrsne "čitateljske otoke" s knjigama, koji će građanima omogućiti da vrijeme do svog odredišta provedu čitajući. Knjige će se staviti, odnosno pričvrstiti u autobuse koji voze na deset različitih linija pa će na taj način biti omogućeno što većem broju ljudi da u njima uživa.

Knjige je Sajam darovao iz vlastite biblioteke, a izbor je raznolik, od knjiga poezije, zbirki priča, romana i publicistike, svaka sa znakom Pula čita, navode organizatori sajma. Ideja je proizašla iz suradnje s beogradskom izdavačkom kućom Geopoetika koja proteklih godina na isti način postavlja knjige u gradske parkove u središtu Beograda.  

Iz želje da atmosfera knjiške groznice, koja u Puli vlada u vrijeme sajma, zaživi i u ostatku godine planira se i širenje "čitateljskih otoka" na druga javna mjesta u gradu. Pula je odavno prepoznata kao grad koji živi uz knjigu pa bi tako i promoviranje knjiga u javnim prostorima trebalo postati tradicionalna pojava u gradu koja bi se mogla i trebala stalno razvijati, naveli su organizatori sajma. Sa(n)jam knjige u Istri ove se godine u Puli održava od 3. do 13. prosinca.