'Autobus 657' i novi nastavak 'Igara gladi' noviteti u hrvatskim kinima

I ovogodišnji noviteti u hrvatskim i svjetskim kinima u znaku su nastavaka rado gledanih filmskih serijala. Među njima je na samom vrhu popularnosti proteklih godina znanstveno-fantastični serijal "Igre gladi".

Riječ je o ekranizacijama romana američke spisateljice Suzanne Collins koja je svoju viziju budućnosti zamislila kao totalitarni sustav u Sjevernoj Americi. Na njegovu je čelu predsjednik koji u pokornosti drži stanovnike dvanaest okruga organizirajući godišnje "igre gladi" na kojima se mladi bore do smrti. U glavnim su ulogama ponovno Jennifer Lawrence i Donald Sutherland, dok film, bolji od prethodnika, spektakularno završava serijal.

U kinima možete pogledati i novi film s Robertom DeNirom, jednim od najzaposlenijih američkih glumaca u posljednje vrijeme. Nakon komedije "Pripravnik", Roberta DeNira ove jeseni gledamo u kriminalističkom trileru "Autobus 657". Glavni je junak očajni otac čija je kći teško bolesna, a nedostaje mu novca za njezino hitno liječenje. Stoga se odluči na pljačku, ali će mu se plan zakomplicirati te će biti prisiljen oteti putnike gradskog autobusa... 

Na malim ekranima možete pogledati jedan od neobičnijih hrvatskih igranih filmova snimljenih posljednjih godina. To je crna komedija "Simon čudotvorac". Temeljen na humoru apsurda, film je dugometražni je igrani prvijenac Petra Oreškovića. Glumačku ekipu predvodi Sven Jakir, a film možete pogledati 22. studenoga na Prvom programu Hrvatske televizije.