Uoči ovogodišnjeg proglašenja najljepših školskih vrtova u Republici Hrvatskoj

Članovi  povjerenstva za najljepše školske vrtove prevalili su ove godine, od škole do škole, od Jadrana do svih županija kontinentalne Hrvatske 15 000 kilometara. Vidjeli su ne samo raskošne školske vrtove pune cvijeća i plodova, već i izuzetno marljive učitelje, spremačice, domare, profesore i ravnatelje te naše najmlađe vrtlare i vrtlarice – djecu u školama i vrtićima koji će 20. studenog na svečanosti proglašenja pobjednika biti pohvaljeni i nagrađeni.

Svečanost već tradicionalno počinje uz zvukove Zagrebačke promenade koju izvodi Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom maestra Siniše Leopolda. Uz zvukove promenade nastupaju mažoretkinje iz škole Ivana Gorana Kovačića u Dugoj Resi. Mališani iz vrtića 'Tratinčica' iz Varaždinskih Toplica izvest će 'Glasove iz dvorišča', a Jožek i Barica iz okolice Bedekovčine sjetit će se ljubavi iz svoje mladosti.

Svoju voljenu gangu zajedno će zapjevati najstariji i najmlađi 'čuvari tradicije'  iz Šestanovca. Pa nek se vidi, nek se zna da su najuspješniji mladi vrtlari i sjajni zabavljači. Djecu i odrasle, njih više od 200 iz cijele Hrvatske, uz pjesmu i zabavu očekuje i puno iznenađenja; pohvale, priznanja i nagrade. Među njima i 'Zlatna povelja' Hrvatske radiotelevizije i 'Zelena povelja' Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Izdavačka kuća 'Meridijani' darovat će pobjednicima novoobjavljenu knjigu 'Slavne povijesne ličnosti'.
NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠE ŠKOLSKE VRTOVE 2015. :: Hrvatski radio

Budući da su do proslave imena svih nagrađenih, a posebno pobjednika, pod embargom, bit će prilikom njihovog objavljivanja puno iznenađenja, emocija i suza radosnica. Pa neka, bilo je tako i proteklih godina. Umjesto kapi kiše, koja je njihovim vrtovima ove sušne godine tako nedostajala, neka kapne i poneka pobjednička 'suza radosnica'.

Do tada, prisjetimo se, da su najmlađi vrtlari vrijedni i tijekom školske godine i za vrijeme ljeta. Na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, uz izložbu najljepših školskih vrtova, sudjelovali su u 'Cvjetnim radionicama'. O tome kako im je bilo, govore fotografije.