Slastice od kestena

Ako je bundeva kraljica jeseni, onda je kesten njezin mali princ. Gošća emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' slastičarka Ana Marcelić pokazala je kako ove sitne šumske plodove pretvoriti u neodoljive deserte.

                                   Slastice od kestena Maroni
Sastojci:
    500 g čistog kestena (kuhanog, očišćenog i pasiranog)
    250 g šećera u prahu
        2 žlice ruma
  čokoladna glazura:
    100 g čokolade (otopiti na pari ili u mikrovalnoj)
        3 žlice ulja

Postupak
:
Sve sastojke pomiješati, kad se smjesa poveže oblikujte kuglice ili 'kestene' koje umočite u čokoladnu glazuru.

Po želji ih možete ukrasiti sa šarenim posipom ili čokoladnim mrvicama.
Kuglicama možete ukrasiti tortu od kestena, kesten pire ili ih servirati u papirnatim ukrasnim košaricama.