Izložba Dug(a) Vukovaru

Ovaj tjedan odajemo počast Vukovaru. Gradu koji je hrabro stajao na braniku domovine i koji je svoje najgore dane proživio prije 24 godine.

U Zagrebu se večeras otvara izložba akademskog slikara Krešimira Nikšića Dug(a) Vukovaru. Humanitarnu izložbu možete razgledati u galeriji Doma specijalne policije na Trgu žrtava fašizma 1 u Zagrebu. Svečano otvorenje je danas u 18 sati.

Ekipa Dobrog jutra razgovarala je s akademskim slikarom Nikšićem i pokušala doznati koja mu je bila motivacija. Kako je došlo do suradnje s galerijom govorila je i Nada Far, voditeljica galerije specijalne policije.

Izložba je posvećena gradu Vukovaru, a 20% od prodaje slika organizatori i slikar planiraju donirati Udruzi Vukovarski leptirići koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju.


Prošlost ne smijemo zaboraviti, a u budućnost trebamo ulagati. Prođite ispod duge i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.


Za vrijeme javljanja nastala je još jedna slika duge koju su zajedno naslikali slikar Nikšić, Mirjana Horvatić te prvi gosti izložbe – norveški kolekcionari Nikšićevih slika i novinarka HRT-a Tomislava Gudelj. Slika će nakon izložbe biti poklonjena djeci Udruge Vukovarski leptirići.