Najtrofejniji plesni klub u Hrvatskoj

Hip hop, show dance, breakdance plešu i veliki i mali. Ekipa Dobrog jutra provela je jedno poslijepodne na treningu najtrofejnijega plesnog kluba u Hrvatskoj, u klubu Megablast u Velikoj Gorici gdje plešu po mnogočemu najbolji plesači.

Marko Mikleušević (20) i Sven Sever (14) u klubu plešu breakdance, ali i Dora Stekušin i Matea Mrmić koje plešu show dance i modern dance.

Oni su plesači na koje treneri itekako mogu biti ponosni, dio su rasplesane ekipe plesnog kluba Megablast. Vrijedilo je zbog njih doći na trening u Veliku Goricu jer su zaslužni za status najtrofejnijega plesnog kluba u Hrvatskoj. Oni su višestruki državni, europski i svjetski prvaci.

Mnogi žele plesati s njima pa, osim u Velikoj Gorici, treninge imaju i u Zagrebu. Prema vrhu su se počeli uspinjati prije 22 godine. Počeli smo se baviti plesom iz ljubavi prema plesu, ne prema natjecanjima, govori trenerica Ana Vesel Križaj. No polako su počeli osvajati i nagrade na natjecanjima, prvo na državnim pa na europskim, a sada osvajaju medalje i na svjetskim natjecanjima. Ipak, njoj su najdraže prve medalje ma kojeg sjaja i razine bile. Mi nismo klub koji se isključivo bavi natjecanjima, niti naše članove pripremamo samo za to, niti imamo ikakve stroge audicije, niti uzimamo djecu s određenim predispozicijama da bi od njih stvorili danas sutra natjecatelje i osvajače medalja. Tako da u klubu stvarno imamo djecu od 3 godine pa do 33 god, ali po raznim grupama. Radimo s potpunim amaterima, s nekima kojima je gušt dva puta tjedno plesati…, ističe Ana.

Pleše se tu breakdance, hip hop, show i modern dance, ritmika,... svatko pronađe svoj stil. Baviti se plesom znači istovremeno se razvijati emotivno, fizički i psihički, naglašava Ana. Mislim da je ples jako dobar start za bilo što kasnije, jer vam pruža slobodu. On traži od vas da budete vi. To malo dijete nije samo instrument s kojim se radi, vi tražite da on svoja emotivna iskustva pretoči u pokret i to je onda mislim nemjerljivo bogatstvo.

Među članovima kluba Megalbast nema svađa. Druže se i izvan treninga i, kažu, postali su prava plesna obitelj. Nove članove uvijek rado primaju - većina ih se brzo uklopi. A onda zajedno, gdje god da se pojave, stvaraju sliku i pokrete koji uistinu govore više od tisuću riječi.