Jedan od terorista prošao registraciju u Opatovcu

Sumnja se da je jedan od terorista u Francusku stigao s izbjegličkim valom takozvanom balkanskom rutom, prenosi Reuters. Kod njega je pronađena sirijska putovnica koja je 3. listopada evidentirana na grčkom otoku Lerosu. Pet dana poslije, 8. listopada, muškarac s tom putovnicom registriran je i u našem prihvatnom centru u Opatovcu, nakon čega je, preko Mađarske, nastavio put prema zapadnim zemljama. Naša policija u Opatovcu ga je fotografirala, skenirala mu putovnicu i uzela otiske prstiju.

Putovnica je glasila na Ahmada Almohammada, ali je falsificirana u Turskoj, tako da se identitet terorista tek treba utvrditi.

Neslužbeno doznajemo i da policija trenutačno radi na utvrđivanju njegovih mogućih suputnika.

Na traženje Francuske obavili smo određene provjere. Utvrdili smo da je osoba iz njihova upita prošla registraciju u Opatovcu 8. listopada. Dakle, ta osoba nije bila ni u kakvim evidencijama. Nismo je označili kao potencijalno sumnjivu osobu. Ona je prošla svoj put od Grčke, gdje je također registrirana, pa kroz Makedoniju i Srbiju. Nastavila je put kroz Mađarsku i Austriju, izjavila je Helena Biočić iz MUP-ove službe za odnose s javnošću.