I lutkarska predstava je dobra terapija

Snimanje selifjia i posljednje pripreme pred izlazak na pozornicu korisnika Centra za rehabilitaciju Josipovac su završile. Nakon Splitske premijere u svibnju, i u Dubrovniku su izveli lutkarsku predstavu 'Raspjevana obitelj' redatelja Ratka Glavine. Pripremili su je uz pomoć četvero terapeuta.

Imali smo sreću da smo u nepunih godinu dana surađivali s Ratkom Glavinom prvakom HNK Split i prihvatili njegov projekt 'Kazalište u srcu'. Jednostavno kad smo krenuli sve je bilo sjajno,
ističe Marina Sambrailo, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Josipovac. Prvo su djelatnici Josipovca prošli edukaciju kod koreografa i redatelja, a potom smo radili s korisnicim, dodaje Ana Vlahović, defektolog rehabilitator
 
Prvo su snimljeni songovi, a potom je uslijedio rad s lutkama. Trebalo je naučiti kako vodit lutku, kako otvarat usta, kako se lutka ponaša na sceni, naporno je dosta ali smo uspjeli uz pomoć kolega i štićenika uz velik rad i trud, objašnjava Lina Ivanković, glazbeni terapeut.

Javni nastupi uobičajeni su korisnicima Centra za rehabilitaciju Josipovac pa bez straha izlaze pred publiku. Jer sve se može kad se hoće. Prepreka nema. Postoji samo dobra volja.

A za sve one koji zbog ogromnog interesa publike nisu uspjeli pogledat predstavu  u Kazalištu Marina Držića - dobra vijest. Raspjevanu obitelj korisnici Josipovca izvodit će u školama i vrtićima.