Predstavljeni novi riječki suveniri - kišobrani

Poznati riječki umjetnici, ali i nove mlade umjetničke snage zamijenili su klasično slikarsko platno s kišobranima te tako stvorili prepoznatljiv riječki, ali i hrvatski suvenir - kišobran.

Na jednom je motiv s nakita prepoznatljivog riječkog Morčića, a na drugom motiv iz slikovnice 'Mačak z Voloskega'. Turistička zajednica Grada Rijeke predstavila je nove suvenire koji nastavljaju niz na čijem su početku bili kišobrani što su ih osmislili umjetnici Vjekoslav Vojo Radoičić i Bruno Paladin.

Jazz glazbenik, slikar, student riječke Akademije primijenjenih umjetnosti Vedran Ružić osmislio je kišobran na kojem je mačak u điru po Kvarneru. Ružić je ilustrirao slikovnice 'Mačak z Voloskega', 'Vincent z Kastva' i 'Vid z Reki', a omiljeni motiv - mačak - na svakom kišobranu šeće po krovovima riječkog starog grada, do Sv. Vida, Molo Longa i dalje po Kvarneru.

U Turističkoj zajednici ističu kako je cilj ovog projekta promovirati hrvatsku baštinu suvenirima koji posjetitelje uvijek iznova vraćaju u draga turistička mjesta. Vjerujem da će mnogi turisti koji dođu u naš grad htjeti jedan ovakav lijepi suvenir, rekao je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.