Glazba inspirirana karakterima životinja

Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa Simfonijskim orkestrom HRT-a organizira koncerte za djecu i mlade danas u 14 sati i sutra u 10.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Simfoničari će nastupiti pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog, a kao vokalne solistice predstavit će se Martina Zadro i Dubravka Šeparović Mušović.

Na programu će biti glazba inspirirana karakterima životinja iz pera majstora melodije i orkestracije (tema labuda iz baleta Labuđe jezero Petra Iljiča Čajkovskog, Bumbarov let Nikolaj Rimski-Korsakova, Rossinijev Duet mačaka kao i njegov Galop iz uvertire opere Wilhelm Tell te suita Karneval životinja  Camillea Saint-Saënsa).
 
Karneval životinja francuskog skladatelja Camillea Saint-Saënsa jedan je od najboljih izbora za mlade slušatelje na njihovu putu otkrivanja klasične glazbe. Djelo je skladano za dva klavira, dvije violine, violu, violončelo, kontrabas, flautu, piccolo, klarinet i ksilofon, a svaki od 14 kratkih stavaka predstavlja drugu životinju.
 
Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane Lisinski po cijeni od 40 kuna te za grupni posjet (10 i više djece) po cijeni od 35 kuna. Za pretplatnike HGM-a i kulturnog pokaza ulaz je slobodan.