Gljivarske palačinke

Ekipa Kruške: Slavko Večerić i mag. politologije iz Opuzena Monika Prović pobijedila je ekipu Jabuke u sastavu: Lidija Kralj i Kristijan Rukavina, ekonomist iz Zagreba.
Gost kuhar - popularni kuharski virtuoz David Skoko, koji je surađivao sa svjetskim kulinarskim zvjezdama kao što su npr. Lidia Bastianich i Anthony Bourdain, spravljao je zanimljive i nesvakodnevne riblje delicije.


Recept Lidije Kralj: Gljivarske palačinke


Sastojci:

-100 g šampinjona
-100 g bukovača
-100 g shiitake gljiva /svježih/
-1 tikvica
-1 rajčica
-1 češnjak
-1 luk

Priprema:

Napraviti palačinke. Na maslacu s malo luka i češnjaka pirjati gljive te dodati bijelo vino, peršin i kiselo vrhnje. Smjesom napuniti palačinke i preliti kuhanim tikvicama.
Tikvice naribati i kuhati. Ocijediti i dodati kiselo vrhnje te začinsko bilje.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 3. studenoga:




Raspašoj u 10 minuta


Confit od škombra ( skuša ) s tapenadom i Skuša in forno / skuša s krumpirom


Pileći file i Tople banane

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.