Erak je u 63. svjetski prvak u hrvanju

Da je u zdravom tijelu, zdrav duh potvrđuje Šibenčanin Zvonko Erak, koji se u 62. godini života okitio tittulom svjetskog veteranskog prvaka u hrvanju. I to već treći put!

Trener u hrvačkom klubu Šibenik i profesor tjelesne kulturne u OŠ Petar Krešimir IV. do naslova je došao na Svjetskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu, održanom u u Grčkoj.

Hrvački dres navukao je s 12, a s 22 godine već je bio prvak Jugoslavije. I sve otada - u dnevnom mu je rasporedu i trosatni sportski dril. Ja sam uglavnom uvijek pobjeđivao, još i u mladosti veliki broj hrvača sa diskreditacijom protivnika - na njihovu pasivnost. Tako i sad., kaže Zvonko.

Tako je bilo i u Grčkoj - četiri finalne borbe - ni jedan izgubljeni bod. Erakovi aduti i u 62. su - izdržljivost, snaga, fleksibilnost. Gladan je sportskih odličja i dalje, pa o umirovljenju hrvački veteran - ne želi ni čuti. Kaže: Dokle god budem mogao. To je moj život..

Red, rad i disciplina, tvrdi ovaj profesor tjelesnog, deviza su za uspjeh. 
Na kojoj su udareni i temelji sportskih uspjeha škole sa Šubićevca. Jednim od najstarijih sportova na svijetu zarazio je i mladost. Kolega iz kluba Điđi Delalić priznjae: S njim na strunjači - jako, jako teško. On je i dalje najjači u klubu iako ima 63.

Mi smo ipak rođeni da budemo lovci, ne da sjedimo za kompjuterima. To je moja filozofija. Zahvaljujući kojoj se i kao veteran već tri puta dočepao svjetskoga trona.