Otvorena nova izložba Ivana Midžića 'Umjetnik govori čeličnim jezikom'

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar brojni zaljubljenici u umjetnost bili su na otvorenju nove izložbe poznatog umjetnika Ivana Midžića Umjetnik govori čeličnim jezikom.

Izložba kojom se Ivan Midžić predstavio sastoji se od dvije cjeline. Prva ističe autorovu sklonost ironiji - tri gigantske fotografije njegova lica prikazane su en face, a iz usta svakog od njih provaljuju i galerijskim se prostorom šire metalni objekti. Nazivi ovih triju radova su: Umjetnik govori čeličnim jezikom, Umjetnik govori aluminijski i Umjetnikova hrana
Budući da je Ivan Midžić strastven i energičan crtač, drugi dio izložbe prikazuje djelić tog važnog segmenta njegova stvaralaštva. 

Ova izložba je spoj likovnosti koja je nastala iz dizajna nakita kojim se bavim i autoironije. Paralelno radim konceptualno i likovno. Kako je naziv izložbe "Umjetnik govori čeličnim jezikom", to je ujedno i jedan rad. To je zapravo autoironija, moj pokušaj da se približim kritici društva, a zapravo ja sam sebi doslovno stavljam u usta taj čelični jezik, rekao je Ivan Midžić.

Više o ovoj izložbi pogledajte u reportaži Dore Juras Pivac.