Vježbajte plešući na stolcu

Od najpopularnijeg filma svih filmova Cabareta, i koreografije Boba Foseya, ples na stolcu je postao planetarno popularan.

Iako je stolac sjajan rekvizit u plesu, vježbe na njemu ili oko njega nisu nimalo lagane. Jer da biste plesali kao Lisa Minelli morate mnogo vježbati. Za vas smo našli izvrsnu učiteljicu, plesačicu i koreografkinju Ingrid Jerak.

Ingrid Jerak, nakon završene baletne škole u Zadru, pleše u plesnom studiju škole te drži satove ritmike i plesa, jazz dancea i pilatesa. 2007. susreće se sa šipkom za ples koja postaje njena nova ljubav te završava instruktorski tečaj u londonskoj školi Vertical Dance. Ingrid je i međunarodna sutkinja za pole dance te utemeljiteljica i organizatorica hrvatskih i internacionalnih natjecanja na šipci koja se svake godine održavaju u Zagrebu.

Chair dance je program treninga kojega je Ingrid osmislila, a podrazumijeva ples uz vježbe sa, na i oko stolca. Trening se sastoji od nekoliko dijelova: aerobnog zagrijavanja s istezanjem na stolcima, učenja različitih koreografija i plesnih stilova (burleska, suvremeni, jazz, balet ) i istezanja na kraju.Bilo je zanimljivo vidjeti kako to vježbaju obični vježbači, žene koje nemaju nikakve veze s plesom već su došle zbog rekreacije, dobrog osjećaja, ali i stjecanja kondicije. Na kraju sata te su dame doista otplesale manju koreografiju, sasvim dobro i uvjerena sam da će vježbajući dalje, postići zavidne rezultate.

Ingrid vježba u Centru Trend, pa tamo potražite više informacija.