Počinje 'Zagorje Blues Etno Festival'

Zagorje Blues Etno Festival skup je događaja koji objedinjuju zabavu i glazbe. Počinje 12. studenog, a tijekom festivala posjetitelje očekuje niz koncerata, radionica, izložbi i neformalnih druženja.

Zagorje Blues Etno Festival posjetiteljima nudi prisniji pristup glazbi te omogućuje upoznavanje lokalnih zagorskih običaja, autohtone gastronomije i raznolikost turističke ponude. Sama misao vodilja festivala je kvalitetan i zanimljiv spoj edukacije i zabave. U prvom planu je koncertna aktivnost, a program kao popratni sadržaji dopunjuju izložbe, radionice i kreativna druženja s izvođačima te razmjena iskustava glazbenika, ali i posjetitelja, najavio je ravnatelj Tomislav Goluban.

Festival počinje 12. studenog uz edukativni program u Zaboku, a centralna koncertna večer održat će se u Festivalskoj dvorani u Krapini 14. studenog gdje će svirati danski blueser Tim Lothar, legendarna i neponovljiva Zdenka Kovačiček & Pif, rockabilly sastav Billie & The Kids i Tomislav Goluban.

Ostali događaji povezuju poeziju i blues glazbu 13. studenog uz nastup Riccarda Staraja & Midnight Blues Dueta, gospel koncert zbora The Messengers 15. studenog te kombinaciju blues, country i gipsy glazbe uz Trio Quatro Bluesgrass Band i Damira Kukuruzovića 18. studenog. 

S ravnateljem Tomislavom Golubanom razgovarala je Martina Validžić. 
Poslušajte izvedbu gospelskog zbora The Messengers koji će nastupiti u sklopu festivala u Mariji Bistrici 15. studenog.