Omotani svinjski lungić

U prvoj emisiji ekipa Kruške: Lidija Kralj i fotograf iz Zagreba Božidar Prezelj pobijedila je ekipu Jabuke u sastavu: Slavko Večerić i Marija Prce-Dabić, ekonomistica iz Dubrovnika. Gost kuhar - popularni kuharski virtuoz David Skoko

Recept Lidije Kralj (Brza košara)

Omotani svinjski lungić

Sastojci:

- 600g lungića
- 2 jabuke
- 1 naranča
- 1 velika tikvica
- 100 g rezane pancete
- svježi timijan i drugi začini
- ulje
- 100 g rikule

Priprema:

Lungić režemo na medaljone, začinimo, omotamo rezanom tikvicom i pancetom te nabodemo na štapić i stavimo peći. Serviramo uz pečenu jabuku i naranču te salatu.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 2. studenoga:



Mirišljavi ražnjići i Cvjetača pod parom




Topla marinada, Fusilli sa srdelama i koromačem te Punjene srdele


Pastrva na rikuli i crvenom radiču

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.