Pastrva na rikuli i crvenom radiču

U prvoj emisiji ekipa Kruške: Lidija Kralj i fotograf iz Zagreba Božidar Prezelj pobijedila je ekipu Jabuke u sastavu: Slavko Večerić i Marija Prce-Dabić, ekonomistica iz Dubrovnika. Gost kuhar - popularni kuharski virtuoz David Skoko

Recept Slavka Večerića: Pastrva na rikuli i crvenom radiču

Sastojci:

- 2 pastrve
- 100 g oraha
- 100 g rikule
- 1 glavica crvenog radiča
- 2 mlada luka

Priprema:

Filetirane pastrve namazati crvenom paprikom i posoliti pa peći na roštilju. Prepržiti polovice oraha te ih grubo izrezati. Preljev za pastrve napraviti od mladog luka, kopra, vinskog octa, ulja, soli i papra. Na rikulu složiti pastrvu, preliti umakom i ukrasiti orasima. Isto tako staviti pastrvu i na crveni radič.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 2. studenoga:



 Mirišljavi ražnjići i Cvjetača pod parom


Topla marinada, Fusilli sa srdelama i koromačem te Punjene srdele


Brza košara: omotani svinjski lungić

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.