Nakit i poezija Lazera Roka Lumezija

U zagrebačkoj galeriji ULUPUH posjetili smo izložbu nakita i promociju knjige poezije 'Bijeli prsten' Lazera Roka Lumezija. 

Lazer Rok Lumezi vrhunski je i priznati majstor oblikovanja nakita. Ova izložba i knjiga javnosti ga po prvi puta predstavljaju i kao nadarenog pjesnika, koji svoje nadahnuće ima potrebu izraziti u riječi jednako kao i u obliku, uživajući u njihovoj međuigri.

Štoviše, njegov se nakit može bolje razumjeti i tumačiti kada se uz njega vide skice odnosno zabilješke misli i osjećaja koje su bile ključne za pojedine nastale oblike nakita. Tako je nastala ideja da se objavi publikacija koja uključuje riječi, misli, bilješke, skice i nakit. Urednica knjige i autorica pogovora je Branka Hlevnjak, dok oblikovanje knjige potpisuje Lidija Novosel.
Već 40 godina Lumezi je u društvu dlijeta i vatre, a ljubav prema stvaranju otkrio je  vrlo rano. Još kao desetogodišnjak sam je radio igračke. Njegovim nakitom umjetničke vrijednosti dominira srebro, a inspiracija mu je priroda - anatomija kukaca kojima se divi.

Odlične kritike prve zbirke poezije duhovno ga obvezuju da se do kraja preda poeziji. Stoga najavljuje nove projekte. Taj izazov neće mu teško pasti jer je upravo umjetnost hrana za njegovu dušu i tajna vječne mladosti.

Izložbu unikatnog nakita možete razgledati do 17. ovog mjeseca.