HDZ kontaktirao s Mostom: Naša je prednost Prgomet, bivši HDZ-ovac

Ključevi za sastavljanje buduće vlade u rukama su Mosta nezavisnih lista, čiji su čelnici više puta potvrdili da neće koalirati ni s jednim od dva velika politička bloka. Nakon izborne noći vrh HDZ-a sastao se u sjedištu stranke.

HDZ je potvrdio da je kontaktirao s predstavnicima Mosta. Pobijedili smo na ovim izborima i konzulatacije su u tijeku. Ništa se neće preko noći, preko koljena, ali mislim da izborni pobjednik mora voditi reforme u sljedećem mandatu, rekao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko o mogućoj suradnji s Mostom.

Cijeli dan vodili su se pregovori u središnjici HDZ-a. Sastalo se uže vodstvo stranke na čelu s Karamarkom. Sastanku je nazočila i Josipa Rimac te međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač. Sjedište HDZ-a prvi je napustio sam predsjednik stranke Karamarko, prokomentiravši samo kratko da će međunarodni tajnik HDZ-a dati izjavu.

'Prednost je to što je Drago Prgomet bio član HDZ-a. Idemo razgovarati s MOST-om i ostalima', rekao je Kovač. Dodao je kako ne razgovaraju o funkcijama u izvršnoj vlasti. Imamo program i spremni smo o njemu razgovarati i prilagoditi se kolegama iz Mosta, zaključio je Kovač.

Suzdržanu atmosferu objasnio je činjenicom da nije vrijeme za slavlje, već za ozbiljan posao. Čini se kako su ispred HDZ-a neizvjesni trenuci u kojima će morati biti brzi, efikasni i uvjerljivi jer ni SDP ne spava.

Nakon sastanka međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač izrazio je nadu da će Most na kraju ipak koalirati s Domoljubnom koalicijom.