Elvis ponovno na vrhu britanske ljestvice najboljih albuma

Gotovo 40 godina nakon smrti Elvis Presley ponovno je na vrhu britanske ljestvice najboljih albuma, 12. put zaredom, s novim albumom 'If I Can Dream', zbirkom klasika u orkestralnoj izvedbi objavljenom 30. listopada ove godine.

Elvis je time postao solo izvođač s najviše najboljih albuma u Velikoj Britaniji, a po njihovom broju uz bok mu je Madonna, dok ih Beatlesi imaju 15, objavila je kompanija The Official Charts.

Elvis je na prvom mjestu i po broju prodanih albuma, a prodano ih je 79.000. Njegov album drugi je najbolje prodavani album godine nakon 'Chasing Yesterday' rock benda 'High Flying Birds' Noela Gallaghera.

Četrnaest legendarnih Elvisovih izvedbi obogaćeno je na tom nosaču zvuka aranžmanima Kraljevskog filharmonijskog orkestra. Uz orkestar, Elvisove pjesme osvježili su i duet s Michaelom Bubléom (Fever), gostovanje talijanskog pop tria Il Volo (Its Now or Never) te Duanea Eddyja  (An American Trilogy i Bridge Over Troubled Water).

Na ljestvici najboljih singlova na prvom mjestu je Adele sa singlom 'Hello' drugi tjedan zaredom, dok je na drugom mjestu Justin Bieber sa singlom 'Sorry'. Na trećem mjestu je singl iz Jamesa Bonda 'Writing's On The Wall' Sama Smitha.