Najuspješniji hitovi 'Žar ptice': 'Revija 100+'

Gradsko kazališta Žar ptica do 17. listopada nudi vam najbolje od najboljeg – reviju 15 najuspješnijih hit predstava za djecu i mlade u posljednjih 15 godina - 100+.

Sjećate li se ili ste možda gledali Bajku o ribaru i ribici, Palčicu, ili Snježnu kraljicu? Na sceni popularnog dječjeg odredišta odigrane su stotinu i više puta. U kategoriju najuspješnijih 100+ ubrajaju se još: Dnevnik Palune P, Družba Pere Kvržice, Mačak u čizmama, Ti i ja mali medo, Malen si malen kao Maljušak, Duga ,Čudnovate zgode šegrta Hlapića, Reumatični kišobran, Čudesni svijet brojeva, Sasvim sam popubertetio i Strah u ulici lipa.

Od 2000. do 2015. godine ovo je zagrebačko kazalište produciralo 58 premijernih naslova, koje je pogledalo više od 675 000 gledatelja. Svojom ljubavlju i vjernim dolascima u Žar pticu, ti su mali gledatelji odredili koje su najuspješnije, odnosno najdugovječnije predstave. Na ovoj reviji predstavit će se 15 predstava izvođenih 100, 200, 300 i više puta.

Ove impresivne brojke neupitna su zasluga ravnateljice Marije Sekelez, koja je od 2000. do danas Žar pticu učinila respektabilnim i nezaobilaznim  kazalištem za djecu i mlade, ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj već i šire.

Upravo će mladi gledatelji  odlučiti i koja je predstava najbolja od najboljih. Naime tročlani dječji žiri pogledat će sve izvedbe i odlučiti koja je od njih najveći hit. Budite i vi dijelom kazališne povijesti i odvedite djecu na barem jednu izvedbu.