VIDEO: Čačić osvaja mandat - Josipović ne

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - reformista, nakon što je doznao da je, po trenutačnim rezultatima, u trećoj izbornoj jedinici osvojio mandat i ušao u Sabor, izjavio je da će u budućnosti ta izborna jedinica biti prioritet.

'Očito je da je val protestnih glasova otišao Mostu, osim lijevog i desnog centra opstale su samo regionalne stranke IDS i HDSSB s manjim brojem glasova, ali su opstale. Mi nismo regionalna stranka, ali imamo bazu u sjevernoj Hrvatskoj i to što se dogodilo u Varaždinu je očekivano i nije me iznenadilo. Glasovi Mosta su nam onemogućili drugi i potencijalnu borbu za treći mandat. Pred nama je zadatak da potpuno preuzmemo treću izbornu jedinicu, gdje u posljednjih osam mjeseci nismo dobili manje od 20 posto glasova, rekao je Čačić.

U izborni stožer Narodne stranke - reformista došao je i Ivo Josipović, čelnik stranke Naprijed Hrvatska Progresivni savez koja nije prešla izborni prag. Zahvalio je svima koji su im dali glas. 'Naši su igrači odlučili zaigrati na dvije velike opcije, ali sačekajmo službene rezultate pa ćemo ih komentirati', kazao je. Ovo je naš prvi korak, nadam se da će ostali biti uspješniji', dodao je Josipović.