Valinea Vinger pobjednica 10. modnog ormara

Valinea Vinger pobjednica je 10. modnog ormara, natjecanja najboljih studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Prvi je to korak prema uspjehu, a večeras je na rasporedu revija afirmiranih dizajnera.

Jedan od najvažnijih ciljeva Modnog ormara je poticanje mladih dizajnera u osmišljavanju i stvaranju vlastitog prepoznatljivog stvaralačko – kreativnog   modnog izričaja. Tako je jučer desetoro najboljih studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu predstavilo svoje radove na temu Eksperimentalna moda. To su: Andrea Hess, Gala Marija Vrbančić, Ivana Janjić, Ivana Udiljak, Josipa Ščapec, Luiza Serblin, Marija Lukić i Kristina Videk, Marta Križaj, Monika Merlin i Valinea Vinger. Upravo je Valineine radove žiri ocijenio najboljima!

Najvažniji cilj Ormara je da studenti dobiju priliku prezentirati se i - nekima je to i uspjelo. Izrada kostima u globalno popularnoj TV seriji Igre gladi, naslovnice australskog magazina Vouge, nastupi na Fashion weeku u Londonu i Moskvi – sve su to iskusili studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta koji su posljednjih devet godina sudjelovali u manifestaciji Modni ormar.

Večeras je na rasporedu revija diplomiranih studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta, već afirmiranih dizajnera - Martine Herak, Ane Kujundžić, Bibe Šipek, Ane Marie Ricov, Ivice Klarića, Tomislava Jerčića, Xenie Design, Igora Galaša, I-GLE i Renate Svetić.

Ove će godine više od 300 ljudi raditi iza kulisa, a svi su volonteri i svi prenose svoja umijeća, kreativnost i znanje na mlade i talentirane ljude. Mentorica Modnog ormara, Nina Režek-Wilson najavljujuje da  će trajati gotovo cijeli mjesec. Manifestacija je otvorena u četvrtak izložbom studenata studija modnog dizajna i njihovih gostiju pod imenom Izlog u radu 5 u Muzeju suvremene umjetnosti.

Osim revija mladih ali ii renomiranih autora, Modni ormar donosi i izložbe modnih fotografija pa će tako u četvrtak 19. studenog biti otvorena izložba Dobranić & Zalukar u Galeriji Ulupuh, a u ponedjeljak 23. studenog izložba pod nazivom Međunarodno vidljivo – osam godina diplomskog studija Kostimografija u Medijateki francuskog instituta.