Oni su budućnost hrvatskog hokeja

Među juniorima KHL-a Medvešćaka nalaze dva najveća talenta hrvatskog hokeja – Ivan Janković i Matija Miličić.

Ali nije tu samo talent, tu je i naporan rad, naime, pripreme su prošli sa seniorskom momčadi. I Ivan i Matija kažu da im je to iskustvo puno značilo i bilo sasvim drugačije od svega što su do sada prošli u hokeju. U kratko vrijeme steklu su puno novog i važnog iskustva. Obojica su napadači s istaknutim kvalitetama. Matija je prava napast za protivničke vratare. Ivan je svoje kvalitete pokazao i na nastupima s reprezentacijom. Bio je najbolji strijelac i najkorisniji igrač na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Prva momčad Medvešćaka je u usporedbi s dosadašnjim nastupima ovih mladića drugi svijet. Dobro znaju što ih čeka u bliskoj budućnosti. Jači tempo, brzina, igrači znaju sve što trebaju, točno po šabloni znaju gdje trebaju biti u kojem trenutku i svi su ogromni, iskren je Ivan. Kad igraš za seniore fokusiraš se naravno na obranu, trudiš se i sve, doku igri  za juniorsku momčad više se očekuju golovi pa se malo zapostavi obrana, dodaje Matija.
Ivan i Matija gledaju u budućnost, ali žive u sadašnjosti. Primarni ciljevi su im uspjesi s juniorskom ekipom Medvjeda. Za početak ulazak u doigravanje, a dalje kako bude.

Igranje u seniorskoj momčadi u KHL ligi pomaže u stvaranju kvalitetnih igrača. Domaće snage uz pomoć iskusnih stranaca imaju što naučiti. Da bi ova lijepa priča bila potpuna, dodatno se pobrinuo Ivan. On uspjehe, osim na ledu, postiže i na ispitima iz sportskog menadžmenta.

Matija i Ivan strpljivo čekaju priliku karijere. Ako u seniorskoj kategoriji budu zabijali kao u juniorskoj, jedva je čekaju i zagrebački navijači.