Savijača od bundeve

Riječka ekipa Dobrog jutra doznala je od kuhara Borisa Kauzlarića kako od buče ili bundeve napraviti slatku savijaču.

Slatka savijača od buče 

Kore za savijaču:

500 g glatkog brašna
malo soli
300 ml mlake vode
5 žlica ulja 

Nadjev:
400 g očišćene i naribane buče
500 g svježeg sira
1 jaje
4-5 žlica šećera (ili koliko slatko želite)
1 vrećica vanilin-šećera

Postupak:
Od brašna, soli, vode i ulja zamijesiti glatko tijesto da se odvaja od posude.
Premazati ga uljem, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da stoji 40-ak minuta.
Za to vrijeme buču vrlo malo posolite da pusti vodu, te dobro ocijedite.
Dodajte šećer, sir, vrhnje i vanilin-šećer, te sve dobro promiješajte da dobijete jednoliku smjesu. Tijesto podijelite na dva dijela. Na pobrašnjenom stolnjaku prvo valjkom, a onda rukama razvucite koru najtanje što možete. Ako niste vični razvlačenju kora možete kupiti gotove kore.

Kore prije stavljanja nadjeva pošpricajte uljem ili otopljenim maslacem te ravnomjerno rasporedite polovicu nadjeva po kori. Prije pečenja premažite bučnicu uljem ili na svaku savijaču rasporedite komadiće maslaca. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta na 180°C, dok se lijepo ne zarumeni. Pustite da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite još toplu.