Zaplešite na Electronic beats Zagreb festivalu

Peto izdanje Electronic Beats Zagreb 6. i 7. studenog na nekoliko klupskih lokacija donosi nastupe niza popularnih međunarodnih i domaćih izvođača elektroničke glazbe i srodnih žanrova, dok će se na više gradskih lokacija održati niz predavanja, radionica i zabavnih sadržaja.

Prvog dana festivala u Teatru &TD će kao zvijezde festivala nastupiti edinburška hip hop i pop skupina Young Fathers, a uz njih i francuska alternativna skupina Talisco, londonski duo Ten Fé te hrvatski elektro trio Tomislav.

Iste će večeri u klubu Sirup posjetitelji festivala moći uživati u live actu bugarskog producenta Strahila Velcheva KiNK-a, hrvatskog DJ-a Pytzeka, te danskog producenta i DJ-a Kölscha.

Drugog dana u Močvari će nastupiti Kozmodrum, sastav koji izvodi novi stil klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, a predvodi ga renomirani zagrebački jazz i rock multiinstrumentalist Janko Novoselić. U Močvari će kao glavna zvijezda nastupiti američka hip hop zvijeda, performer, pjesnik i aktivist Mykki Blanco te britanski glazbenik Sinkane, koji spaja krautrock, free jazz i funk.

Iste će večeri u Teatru &TD nastupiti DJ Koze, a posjetitelje će na ovoj festivalskoj lokaciji zabavljati i hrvatski DJ Ilija Rudman te mladi britanski elektronički glazbenik Romare.

Tijekom petka i subote održavat će se popodnevni i večernji program prepun radionica, predavanja, umjetnosti, druženja i magentom inspiriranih zalogaja, a priključit će mu se desetak gradskih lokala, galerija, restorana i concept storeova.

Gošća emisije Život je lijep Iva Vukšić otkrila je detalje o ovogodišnjem izdanju festivala.