MBS – Movement balance sistem

MBS metodu smo već predstavljali. No nije loše katkada ponoviti nešto zbog kvalitete programa, ali i zbog novih načina rada.

Što je MBS?

Movement balance sistem (MBS) je sustav koji polazi od standardiziranih testova za provjeru funkcionalnosti snage i pokreta. Jedini u Hrvatskoj MBS omogućava kontrolu srčane frekvencije i intenziteta rada u treninzima za povećanje energetskog kapaciteta čovjeka u realnom vremenu. On također integrira sve tehnologije poštujući načelo progresije, prilagođen je prirodi čovjekovog kretanja, a ne trendu i uvodi uravnoteženi pristup oblikovanja programa.

Znajući sve to, došli smo zainteresirani za metodu Schrott kojom se rehabilitiraju djeca i odrasli koji pate od nekog oblika skolioze, lordoze ili kifoze. Metoda Schroth je postala standard neoperativne terapije skolioza i ostalih deformiteta kralježnice u Njemačkoj, podržava ju državni sustav zdravstvenog osiguranja tako da njemački ortopedi kirurzi rutinski upućuju pacijente sa skoliozom na terapiju Schroth-vježbama. Osim u Njemačkoj postoje centri za Schroth-terapiju i edukaciju i u drugim zemljama, a zahvaljujući MBS centru i kod nas.

Osim vježbi koje se rade pod stručnim vodstvom licenciranih terapeuta, u MBS centru su osmislili i dodatne vježbe koje prate terapijske kako bi ih učinili još efikasnijima i zabavnijima djeci i odraslima.

Mr. sc. Martina Mavrin Jeličić osmislila je jedan niz vježbi samo za čitatelje našeg portala.