Zapamtite ime i glas Emme Uvalić

Emma Uvalić, desetogodišnja djevojčica iz Trogira, jedna je od najtalentiranijih mladih pjevačica u Hrvatskoj. Članica udruge Music Talents, zahvaljujući predivnom glasu, nastupila je i na koncertu Doris Dragović u Lisinskom. 

Emma pjeva od svoje treće godine. Roditelji u početku nisu primjećivali njezin talent, no Emma nije htjela odustati. Sebe opisuje ovako: Kako kažu roditelji da se ne gasim, po cili dan pivam, dok se tuširam, igram, učim, svagdi.

Podučava je profesorica glazbene kultureTeana Kovačević. Mama vodi brigu o karijeri, a talent je naslijedila od oca Marija, harmonikaša koji je zbog posla morao odustati od sviranja.

Prva mjesta, nagrade i diplome, puni su ih Emmini ormari. Snimila je i prvu pjesmu i spot pod nazivom Zaljubljena u more. Najveći idol joj je Doris Dragović, a na njenom je koncertu nastupila s pjesmom Ovo je naša krv.

Kad naraste htjela bi biti pjevačica ili glumica te upisati glazbenu akademiju. Najveća joj je želja nastup na dječjoj Euroviziji na kojoj ove godine Hrvatska nema predstavnika.

Emma ima mnogo školskih obveza, prije je trenirala i tenis, no sada joj je pjevanje na prvome mjestu. Roditelji joj pružaju podršku u svakome trenutku, bez obzira kojim putem odluči krenuti.