Vilinske priče Ane Bilić

Šibenska spisateljica za djecu Ana Bilić predstavila je svoju novu, četvrtu knjigu. Riječ je o zbirci kratkih bajki - Vilinske priče. A u svijet bajki gurnuo ju je suprug - 2004 godine. Ispričavšii joj priču o DIVU - staroj spavalici hrkalici. 

Dvadeset roditeljskih večeri maštovitog pripovijedanja djeci Ana je uvezla u zbirku dvadeset kratkih priča. Ima tu već poznatih likova iz legendi, ali i nekih sasvim novih. Temelji su Vilinske priče udareni na slavenskoj i hrvatskoj mitologiji.

Vremenima bezlične tehnologije Bilić prkosi - pričama! A ove, Vilinske, osim što uspavljuju - golicaju i maštu. Reći će vam to i majke. Sve je prožeto onim svevremenskim porukama i poukama o dobru i zlu, o tome što su prave vrijednosti a što nisu.

Vilinske priče pisani su trag nekih davnih, minulih vremena. Ana kaže: Volim držati moje najdraže knjige "Malog princa" da je bitno očima nevidljivo i da treba tražiti srcem ... i baš tu misao pokušavam utkati u sve moje priče.

U svijet bajki rado zađu i štićenici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Kamenčić. Zato su se i rado prihvatili boja i kistova te dali lica Aninim likovima, ilustriravši predlist i zalist Vilinskih priča.