U kina stiže sinkronizirani animirani film 'Mali princ'

Najiščekivaniji animirani film godine, snimljen prema kultnoj knjizi "Mali princ", sinkroniziran na hrvatski dolazi u domaća kina 5. studenog. To je najprodavanija knjiga na svijetu - do sada je prodano 145 milijuna kopija, a samo u posljednjih pet godina prodano je deset milijuna, što govori da se zanimanje za tu knjigu ne smanjuje. Univerzalne poruke iz knjige čine ovaj film zanimljivim djeci, ali i njihovim roditeljima koji su odrastali čitajući „Malog princa". Stoga će film sigurno privući najširu publiku i sve ljubitelje ovog zaista posebnog dječaka.

Uoči večerašnje filmske premijere kultne priče o odrastanju, otuđenosti, prevelikim očekivanjima i bijegu u svijet mašte, u studio Dobrog jutra došli su glumci koji su dali svoj glas likovima. Goran Grgić dao je glas Lisici, Marko Cindrić dao je glas liku policajca, a 9-godišnja Maja Niković dala je glas Malom princu.

70 godina nakon objavljivanja knjige Antoinea de Saint-Exupéryja, taj je kultni klasik dobio animiranu adaptaciju, koja u hrvatska kina dolazi u distribuciji kompanije Discovery Film & Video. Režiju filma potpisuje Marko Osborne, poznat po režiji animiranog filma Kung Fu Panda, dok glasove glavnim likovima daju glumačke zvijezde Jeff Bridges (Avijatičar), Marion Cotillard (Ruža), James Franco (Lisica), Rachel McAdams (Majka), Benicio del Toro (Zmija), Paul Rudd, Paul Giamatti, Ricky Gervais i brojni drugi. U hrvatskoj verziji, glasove će, među ostalima, dati Otokar Levaj (Avijatičar), Olga Pakalović (Majka), Mara Picukarić (Mala djevojčica), Nataša Janjić (Ruža) i Sreten Mokrović (Zmija).

U filmu se koriste dvije tehnike animacije - CGI animacija kojom se koriste najveće svjetske kompanije Pixar i Dreamworks te stop motion animacija koja stvara poetsku viziju posebnog svijeta malog princa. Film je svjetsku premijeru, uz odlične kritike, imao potkraj svibnja na Filmskom festivalu u Cannesu, a nakon ljeta počeo se prikazivati u kinodvoranama diljem svijeta.

U središtu je zbivanja Djevojčica koju majka polako priprema za svijet odraslih. Djevojčičin je susjed ekscentrični dobronamjerni Avijatičar. On će Djevojčicu upoznati s nevjerojatnim novim svijetom u kojem je sve moguće. Svijetom u koji je on sam davno zakoračio, a sve zahvaljujući Malom princu. Ondje će početi Djevočičino putovanje u svijet mašte, u svijet Malog princa. Ona će otkriti da je ljudska povezanost esencija života, a može se vidjeti jedino srcem.

Iako još nije pročitala knjigu, jer to je lektira osmih razreda, Majin hrapavi glas sjajno je izrazio emociju koju možda još i ne razumije. Saznajte zašto djevojčica daje glas Malom princu i zašto Grgić daje glas Lisici, koje obično utjelovljuju žene, kako se sinkronizira film te koje su sljedeće obveze naših gostiju.