Željko Bebek o 40 godina karijere i koncertu u Lisinskom

Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop rock pjevača u posljednja četiri desetljeća svoj jubilej proslavit će koncertnom turnejom "Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar" koja počinje spektaklom 2. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Turneja se nastavlja 4. studenog koncertom u Beogradu, a 7. studenog slijedi nastup u Ljubljani. U sklopu te slavljeničke turneje, Bebek će održati i ekskluzivne koncerte u Sarajevu i Skoplju.

Turneja "Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar" kruna je karijere kojom ta živuća rock legenda slavi 40 godina na vrhu glazbene scene. Radi se o pravom spektaklu na kojem će mu se pridužiti čak 60 glazbenika, članova Simfonijskog orkestra, Tamburaškog orkestra Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina te Bebekova pratećeg rock benda.

Karizmatični Bebek vinuo se u vrh glazbene scene nekadašnje Jugoslavije početkom 70-ih kao "frontman" Bijelog dugmeta. To je ujedno bilo najplodnije glazbeno razdoblje Bijelog dugmeta, koje je napustio 1984. te počeo zavidnu samostalnu karijeru. S njim je o 40 godina provedenih na sceni i budućem koncertu razgovarala Marina Medved Pulić.