Mirišljavi ražnjići i Cvjetača pod parom

U prvoj emisiji ekipa Kruške: Lidija Kralj i fotograf iz Zagreba Božidar Prezelj pobijedila je ekipu Jabuke u sastavu: Slavko Večerić i Marija Prce-Dabić, ekonomistica iz Dubrovnika. Gost kuhar - popularni kuharski virtuoz David Skoko.

Recepti Lidije Kralj: Mirišljavi ražnjići i Cvjetača pod parom


Sastojci:

- 1 cvjetača
- 1 češnjak
- 2 limete
- 500 g svinjskog lungića

Priprema:

Mirišljavi ražnjići


Medaljone od lungića marinirati s mješavinom maslinovog ulja,češnjaka, kima, korijandera i papra. Nabosti na štapiće i peći na roštilju. Tijekom pečenja još malo mazati marinadom.

Cvjetača pod parom


Cvjetaču skuhati na pari. Otopiti maslac i dodati sok limete, malo naribane kore limete, malo stisnutog češnjaka i žličicu smeđeg šećera. Preliti preko cvjetače.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 2. studenoga:

Pastrva na rikuli i crvenom radiču

Brza košara: omotani svinjski lungić


Topla marinada, Fusilli sa srdelama i koromačem te Punjene srdele

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.