Marijin balkon cvjeta i u jesen

Iako smo duboko zakoračili u jesen, priče iz vaših vrtova još su lijepe i zanimljive. Poneke čak i čudesne, popust onog Marije Novoselić, koji je Turistička zajednica proglasila najljepše uređenim balkonom u Samoborcu.

Cijeli je dom gospođe Marije ukrašen cvijećem, ali njen je vrt  prava atrakcija, koju posjećuju i turisti. Stoga je s pravom ponosna na svoj hobi. Kaže  da je to uzvrćena ljubav, jer cvijeće joj uzvraća svakodnevnu brigu - treba ga zaštititi od sunca, ali i sada od zime, neke unosi u kuću preko zime ili čeka mraz da krene s orezivanjem. Mnogo je to posla, ali zasad njoj sjajno uspijeva.
Svaki cvijet drag joj je na svoj način, svaki svojom ljepotom pobuđuje nešto posebno u čovjeku. Ipak, bugenvilije od milja zove svojim najdražim košarkašicama a uza njih ju veže i posebna priča. Neko je cvijeće kupila u lošem stanju, za samo pet kuna, a ono joj je uzvratilo brzim rastom i lijepim cvijetom. U prilogu saznajte više i o Isusovoj muci, odnosno pasiflori.
 
 Gospođa Marija svoju strast dijeli i s drugima, presađujte i pelca bilje i poklanja ga ali svi joj kažu Ada im ne cvate kao njoj! Da doista ima neka tajna veza između cvijeća i Marije, uvjeravaju se svakodnevno slučajni prolaznici, začuđeni proljetnim ugođajem usred jeseni.