Otvorena izložba Silvia Vujičića 'Sve što volim je ili ilegalno, nemoralno ili još ne postoji'

U jednom od najatraktivnijiih umjetničkih prostora Francuskom paviljonu Silvio Vujičić zagrebačkoj je publici predstavio svoj najnoviji projekt - višeosjetilnu instalaciju "Everything I like is either illegal, immoral or doesn't yet exist".

Rad na ovoj izložbi počeo je prije dvije godine, a uključivao je intenzivno prikupljanje biljnih i organskih uzoraka te višestruku i dugotrajnu laboratorijsku obradu. Mediji kojima se koristio su kristali, otrovi, psihoaktivni stimulansi, parfemi i boje, a tim radom Silvio Vujičić namjerava prikazati sukus svog petogodišnjeg istraživanja.

Silvio ima svoje vjerne obožavatelje i među osobama iz javnog života. Njegovim je radom već niz godina oduševljena glumica, redateljica i producentica Senka Bulić, a mladog zagrebačkog umjetnika voli i Josipa Lisac, koja je s njim dosada često surađivala.
 
Budući da su parfemi stalna inspiracija ovom umjetnika, posjetiteljima je na izložbi omogućio da od svojih tjelesnih izlučevina i raznih biljaka kreiraju vlastiti parfem. Kako to izgleda te što kažu oni koji su probali takav parfem doznala je novinarka Slavica Parlov.