Sajam svjetskog obrazovanja

Prvi World Education Fair u Hrvatskoj održava se ovaj vikend (24. i 25. listopada) od 11 do 17 sati u zagrebačkom hotelu Westin. Riječ je o jednom od najvećih savjetodavnih projekata Europe koji predstavlja najnovije trendove obrazovanja u inozemstvu, a u Zagreb dovodi predstavnike vrhunskih svjetskih sveučilišta iz Švicarske, Velike Britanije, Nizozemske i Danske.

World Education Fair jedan je od najvećih savjetodavnih projekata Europe koji predstavlja najnovije trendove obrazovanja u inozemstvu vezane uz profesionalnu perspektivu i realizaciju. Osigurava besplatne savjete za više od 30.000 mladih godišnje, a više od 8.000 njih uspješno pronađe i prijavi se na svoje sveučilište u inozemstvu.

World Education Fair organizira savjetodavni projekt World Education, koji ujedinjuje više od 250 partnerskih obrazovnih institucija u svijetu. Projekt okuplja više od 100 stručnjaka koji pružaju besplatne individualne savjete i potporu u orijentaciji te informacije o mogućnostima izbora obrazovnih institucija u inozemstvu. Partneri World Educationa su više od 250 ustanova srednjeg i visokog obrazovanja, centara za strane jezike i obrazovnih organizacija diljem svijeta.

Prvi World Education Fair u Hrvatskoj pružit će sve informacije o mogućnostima obrazovanja mladih u području učenja i usavršavanja stranih jezika, nastavka školovanja u srednjim školama i na fakultetima u zapadnim zemljama, upisa na preddiplomske i diplomske programe na sveučilištima diljem svijeta, studiranja na top MBA programima i poslijediplomskim kvalifikacijama. Programi predstavljenih institucija prate trendove na tržištu rada u idućih pet godina te nude atraktivne mogućnosti za hrvatske srednjoškolce i studente.

Na prvom World Education Fairu u Hrvatskoj predstavit će se elitna sveučilišta iz brojnih europskih zemalja od kojih je njih pet - Švicarska, Velika Britanija, Švedska, Nizozemska i Danska - svrstano u prvih deset najinovativnijih zemalja u svijetu za 2015. Naglasak će biti stavljen na visoko obrazovanje u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj koje su na čelu Europe po broju stranih studenata.