Ultimate fight spaja nekoliko različitih sportova

Nakon dvije godine Final Fight Championship vraća se u Zagreb. Večeras se od 20 sati očekuje spektakl u dvorani Dražena Petrovića, popularno zvanoj Ciboni. A sve će prenositi HRT na svom 4. programu.

Ekipa Dobrog jutra provela je neko vrijeme s Matijom Blažičevićem i zabilježila kako se priprema večerašnji nastup.

Trud, napor i velika odricanja život su svakog profesionalnog sportaša. Jedan od njih je i Matija, koji se priprema za veliku ultimate fight borbu koja spaja nekoliko različitih sportova. To je skup borilačkih vještina ujedinjenih u jedinu, borimo se po pravilima slobodne borbe. U slobodnoj borbi spojene su tehnike boksa, tajlandski boks, hrvanje i džiju-džicu, objašnjava Matija.

Trening - posao - trening. Tako izgleda svaki Matijin dan. Ne želi biti kampanjski borac koji će se za neki meč pripremati tek kad sazna za njega. Takav način života iziskuje mnogo vremena. Kad se priprema za meč, kaže da nema vremena niti za prijatelje jer je fokusiran samo na pripreme.

Skidanje kilograma i strog režim prehrane nisu dovoljni za postizanje dobrih rezultata. Osim toga, potrebno je svaki dan odraditi dobar trening. Jutarnji treninzi su uglavnom kondicijski, a poslijepodnevni su treninzi snage ili tehnički odnosno sparing trening. Ovakav, spartanski način života nije mu stran. Imao je samo 6 godina kada je počeo trenirati karate, a ljubav prema borilačkim vještinama samo je rasla.

Bolovi, udarci i ozljede najbolji su mu prijatelji. Posljednja ozljeda bila je prije 16 mjeseci. Treneri su zadovoljni oporavkom i trenutačnom kondicijom. Nakon više od godinu dana Matija će opet ući u ring, navući boksačke rukavice i pogledati protivnika u oči. Očekivanja su visoka, očekuje dobru i zanimljivu borbu i naravno pobjedu.

Hoće li Matija pobijediti možete doznati okrenete li večeras u 22.10 na naš 4. program, gdje ćete borbu moći pratiti uživo. Ukoliko niste ispred malih ekrana registrirajte se potpuno besplatno na našu novu uslugu HRTi i ne propustite vruću borbenu večer.